Nagelbeugel plaatsen

Nagelbeugeltechnieken

Veel mensen hebben last van ingroeiende teennagels. Dit kan komen door slecht passende schoenen of schoenen die de tenen te weinig ruimte geven. Voetbalschoenen hebben wat dat betreft een slechte reputatie. De nagels worden in het nagelbed gedrukt of groeien door zijwaartse druk in de nagelwal.

Nagelbeugel pedicure WaddinxveenHet verkeerd knippen van de nagels  is ook een veelvoorkomende oorzaak van ingroeien in de huid.  Als een nagel al  pijnlijk in de nagelwal drukt wordt de nagelhoek vaak schuin afgeknipt. Dat verlicht weliswaar de pijn, maar maakt het probleem alleen maar erger, omdat de nagel dan dieper in de nagelwal kan groeien. Nagels kunnen  vreemde vormen hebben, (is soms erfelijk), waardoor ze lastig te knippen zijn. Vraag dan een medisch pedicure om advies over de beste manier van knippen.

Orthonyxie

Nagelbeugel of in andere woorden orthonyxie betekent letterlijk: het recht maken van de nagel. Teennagels, vaak de grote teennagels, hebben soms een bolle vorm. Dit kan vervelende klachten geven zoals pijn en het ingroeien van de nagel in de huid. Orthonyxie  is het verbeteren en begeleiden van de pijnlijke nagelvorm of ingroeiende nagel door middel van nageltechniek.

Bolle nagels kunnen pijn gaan doen als de nagel diep in het nagelbed drukt. Soms kunnen de hoeken en randen van de nagel ingroeien in de huid. Dit kan leiden tot een ontsteking. Vooral bij  mensen met diabetes of reuma kan dit tot ernstige complicaties leiden. Bij  Loopt Goed kunt u in overleg een nagelbeugel laten plaatsen om de nagel te reguleren.

Er zijn verschillende soorten beugels:

  • Plakbeugels, die worden op  de nagel aangebracht met lijm.
  • Beugels van plat of rond chirurgisch staaldraad. Deze worden door op maat gemaakte lusjes om de nagelplaat geschoven.
  • Beugels die uit drie delen bestaan. Twee delen worden om de nagel geplaatst. Het derde deel verbindt de twee delen en daarmee kan de beugel op spanning worden gebracht. Deze beugels zijn van rond chirurgisch staaldraad.
  • Combinatiebeugels, deze beugels bestaan uit een plakstrook en een stalen beugel.

BS-Spange

De beugel waar ik op dit moment veel mee werk is de BS-Spange.

Dit is een kunstof plakbeugel en verkrijgbaar in verschillende maten. De beugel wordt op de nagelplaat geplakt en meestal doe ik er voor de stevigheid nog een dun laagje 1-fase gel over. Zo blijft de nagelbeugel wel tot 6 weken zitten.

Het voordeel van deze beugel is, is dat hij bijna bij iedereen toepasbaar is en geen allergische reactie geeft.

Na het aanbrengen van de beugel is de cliënt eigenlijk direct pijnvrij. Door de trekkracht van de strip wordt de nagel uit de nagelwal omhoog getrokken. De beugel groeit met de nagel mee en zal naar mate de nagel omhoog groeit, loslaten

Soms moet er enkele keren een beugel worden geplaatst voor een goed resultaat !

Verkeerd knippen

Het verkeerd knippen van de nagels  is ook een veel voorkomende oorzaak van het ingroeien in de huid.  Als een nagel al  pijnlijk in de nagelwal drukt wordt de nagelhoek vaak schuin afgeknipt. Dit verlicht weliswaar de pijn, maar maakt het probleem alleen maar erger, omdat de nagel dan dieper in de nagelwal kan groeien. Nagels kunnen  vreemde vormen hebben,  waardoor ze soms lastig te knippen zijn. Vraag dan een medisch pedicure om advies over de beste manier van knippen.

Knip de nagels recht af en laat de hoeken zo veel mogelijk intact. De nagelhoeken mogen niet ergens ‘onzichtbaar’ eindigen in de nagelwal, het is  beter als de hoeken iets langer blijven.