Medisch pedicure Waddinxveen

Gediplomeerd pedicure

Toen ik in 1996 mijn basisdiploma Voetverzorging haalde, kon ik mij daarna door allerlei cursussen te volgen specialiseren. Ik haalde de aantekening diabetische voet en reumatische voet en werd een zogenaamde Pedicure+.

De laatste jaren kan men na de basisopleiding alleen nog maar specialiseren tot Medisch Pedicure. Het was voor mij dan ook geen grote stap om de cursus Medisch Pedicure te gaan volgen en in mei 2015 te slagen voor het examen. Het was erg leuk om na al die jaren weer een aantal praktijklessen te volgen en dingen af te leren en weer andere technieken  bij te leren!

Medisch pedicure?

Nu ben ik dus Medisch Pedicure en dat wil zeggen dat ik alle specialistische behandelingen mag uitvoeren. Alle risicovoeten: diabetische voet, reumatische voet, oudere voet, spastische voet en de verwaarloosde voet.

Maar ook het uit voeren van specialistische technieken: nagelbeugel plaatsen op ingroeiende nagel, nagelregulatie, d.w.z. het repareren van een nagel. Maar ook druk verlichtingstechnieken en het maken van een orthese. Dit is een hulpmiddel wat gemaakt wordt van siliconen om problemen aan de voet op te lossen of te verlichten. Bijv. bij een weke likdoorn tussen de tenen.

Daarnaast heeft de Medisch Pedicure een adviserende rol naar de cliënt toe, maar daarnaast ook een preventieve rol om sommige problemen op tijd te signaleren en hier actief een oplossing voor aan te dragen.